Domácí marmeláda

31.08.2017

Dnes vám představím recept na výbornou domácí marmeládu z jakéhokoliv ovoce.

Budete potřebovat: ovoce, cukr, citrón

Postup:                                                                                                                     1. Ovoce nakrájejte na malé kousky. Můžete použít meruňky, broskve, jahody,  maliny, borůvky, jablka, ...                                                                                      2. Do mísy s nakrájeným ovocem přidejte stejné množství cukru a citrónovou šťávu, pořádně zamíchejte.                                                                                      3. Nádobu přikryjte fólií a nechte jí alespoň 3 hodiny odpočívat.                         4. Směs vařte na maximum asi 15 - 20 minut.                                                        5. Zhruba po 10 minutách proveďte test hustoty.                                                   6. Pokud nemáte rádi v marmeládě kousky, můžete vzniklou  marmeládu rozmixovat tyčovým mixérem.                                                                                 7. Naplňte předem vymyté a vysušené sklenice a otočte je víkem dolů.       Skladujte v chladu, vydrží až rok.

Test hustoty:                                                                                                       Trochu vařící marmelády nalijeme na studený talíř a jemně nakloníme. Pokud kapka rychle odteče je ještě třeba povařit.

(zdroj: Vařte s Majklem)