Domácí marmeláda
Dnes vám představím recept na výbornou domácí marmeládu z jakéhokoliv ovoce.
Budete potřebovat: ovoce, cukr, citrón
Postup: 1. Ovoce nakrájejte na malé kousky. Můžete použít meruňky, broskve, jahody, maliny, borůvky, jablka, ... 2. Do mísy s nakrájeným ovocem přidejte stejné množství cukru a citrónovou šťávu, pořádně zamíchejte. 3. Nádobu přikryjte fólií a nechte jí alespoň 3 hodiny odpočívat. 4. Směs vařte na maximum asi 15 - 20 minut. 5. Zhruba po 10 minutách proveďte test hustoty. 6. Pokud nemáte rádi v marmeládě kousky, můžete vzniklou marmeládu rozmixovat tyčovým mixérem. 7. Naplňte předem vymyté a vysušené sklenice a otočte je víkem dolů. Skladujte v chladu, vydrží až rok.
Test hustoty: Trochu vařící marmelády nalijeme na studený talíř a jemně nakloníme. Pokud kapka rychle odteče je ještě třeba povařit.
(zdroj: Vařte s Majklem)